www.onslieveheersbeestje.nl

Dagboek - 9 Maart 2008


Anouk picture1

Wat is er toch al weer veel gebeurd de afgelopen weken… Iedere dag word ik al een grotere meid, waarbij ik steeds meer op onderzoek uitga om de wereld te ontdekken. Mama noemt mij dan een klein minimensje; ik ben natuurlijk nog echt een klein baby’tje, maar soms kijk ik al zo wijs de wereld in... Papa en mama zouden op deze momenten graag willen weten wat er in mijn koppie omgaat. In mijn dagboek deel ik dit dan voor een beetje met jullie.

Het laatste nieuws t.a.v. de groei  (kijk ook op de  Groeikalender)

Op 18 februari heb ik mijn eerste afspraak met de dokter op het consultatiebureau gehad; gelukkig heb ik nu nog geen spuitjes gehad, maar de volgende keer moet dit wel. Tijdens deze afspraak ben ik wel uitgebreid onderzocht. Mijn gewicht was nu 4645 gram en mijn lengte was 55,5 centimeter. Nu was ik in een week dus in één keer 285 gram aangekomen. Misschien hebben ze de week daarvoor toch een foutje gemaakt met aflezen (toen ik maar 50 gram aangekomen was)? Daarna is mama nog twee keer met mij gaan wegen; op 27 februari was ik 4910 gram (265 gram aangekomen) en op 4 maart woog ik 5000 gram (90 gram aangekomen). Ik heb het de laatste week dus even wat rustiger aan gedaan met aankomen… Wel denken papa en mama dat ik in de lengte weer flink gegroeid ben, verschillende kledingstukken pas ik ook al niet meer. Niet alleen de allereerste pakjes in maat 56 verdwijnen naar de zolder, ook het eerste truitje in maat 62 is al te klein.

Regeldagen

Mama denkt trouwens dat ik deze week wel weer veel aan ben gekomen, want we hebben zogenaamde regeldagen gehad. Volgens mensen die er verstand van hebben, betekent dit dat ik weer een flinke ontwikkeling heb doorgemaakt, waardoor ik meer eten nodig heb. Mama maakt dat niet als vanzelf aan en daarom ben ik dan een aantal dagen erg hongerig. Ik huil dat wat meer, wil  vaker drinken en wordt ook ’s nachts weer wat vaker wakker… Na een paar dagen snapt mama dan eindelijk dat ze gewoon wat meer voeding moet aanmaken en dan wordt alles weer normaal.

De nachtrust van papa en mama

In de afgelopen weken heeft de nachtrust van papa en mama pieken en dalen gekend. Eigenlijk zijn ze vanaf het begin af aan al heel erg verwend, omdat ik in de nacht meestal maar één keertje kom voor een voeding en een schone luier. In de nacht van 20 op 21 februari waren papa en mama wel erg verrast. Nadat ik om 22.00 in bed was gelegd, heb ik gewoon liggen slapen tot 06.00 uur. Dat was luxe! Verderop in die week heb ik het zelfs een keertje voor elkaar gekregen om tot 07.00 uur uit te slapen… en papa en mama dus ook. Helaas voor hen zitten we nu in die regeldagen en dan heb ik ook ’s nachts echt heel veel honger. Nu kom ik dus weer gewoon tussen 03.00 en 04.00 uur voor wat eten. Even afkicken voor papa en mama, maar misschien wordt het snel weer beter.

Dat is schrikken, omrollen van buik naar rug!

Omdat ik graag met mijn hoofdje naar rechts lig en mijn hoofdje dan kan afplatten, oefenen papa en mama regelmatig met me; speeltjes leggen ze aan de linkerkant, zodat ik mijn hoofd die kant op draai. Verder is het heel goed om op mijn buik te liggen en te spelen. Gelukkig vind ik dit heel erg leuk, maar ook wel vermoeiend. Soms gaat het ook wel eens anders dan gepland. Als ik namelijk mezelf met één armpje meer opdruk dan met m’n andere armpje, dan rol ik om. Zo van mijn buik naar mijn rug. Papa en mama hebben wel heel veel foto’s gemaakt van mij op mijn buik en het omrollen. Enkele zijn ook terug te vinden op deze site.

Badderen en douchen

Als ik niet te moe ben, vind ik het heerlijk om in bad te gaan. Soms kan ik hier zo van genieten, dat ik in bad gewoon in slaap val! Wat ook erg lekker is, is een massage met babyolie als ik uit bad kom. De vorige keer had ik al verteld dat ik met papa in het grote bad was geweest, op zondag 2 maart ben ik met papa ook onder de douche geweest. Heel erg spannend! Op zich vond ik het wel erg leuk, maar misschien ben ik toch een beetje te nieuwsgierig (van wie zou ik dat hebben?). Ik wilde namelijk de hele tijd kijken waar het water vandaan kwam. Dat is op zich nog niet zo erg, maar dan is het wel handig om je mond dicht te houden. Dat snap ik nog niet helemaal en dus kreeg ik nogal wat water binnen. Mama vond dit allemaal wel erg vermakelijk en stond er lustig op los te knippen met het fototoestel… Een verzopen katje noemde ze me. Als je naar de foto’s kijkt, snap je wel waarom...

Er op uit met Stijn

Op zondag 24 februari ben ik voor het eerst naar het bos geweest. Niet alleen papa en mama waren hierbij, maar ook Jasper, Mirjam, Stijn, Tommie en Duco. Gezellig. Het weer was lekker en omdat het al wat later in de middag was, was het ook niet meer zo druk. Mirjam heeft hele mooie foto’s gemaakt van ons allemaal en op het laatst heeft mama ervoor gezorgd dat Mirjam zelf ook nog op de foto terecht kwam. Mama en Jasper kunnen trouwens wel flink steggelen over welke route we nu zouden gaan lopen. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers op Stijn; hij kan al lopen en heeft het laatste stuk terug naar de auto gelopen. Dat duurt nog wel even voordat ik dat ook kan. Op het laatst moesten we wel snel naar huis, want het begon al donker te worden. Papa en Jasper hebben toen lekker chinees gehaald, wat we gezellig bij Jasper en Mirjam hebben gegeten (tenminste de grote mensen…).

Winkelen!!!

Ik vind het ook erg leuk om te gaan winkelen. Zo ben ik op 27 februari voor het eerst met oma Corry en mama naar de markt gegaan. Lekker in de wandelwagen vanuit oma naar het Kastelenplein. En het aller-leukste is dat ik enorm verwend wordt. Oma kon ook mijn charmes niet weerstaan en heeft me getrakteerd op een nieuw T-shirt. Intussen kon oma flink met me pronken omdat we allerlei kennissen tegenkwamen. Afgelopen zaterdag, 8 maart, ben ik met papa en mama naar het City-centrum gegaan. En raadt je het al? We zijn thuisgekomen met nieuwe kleren; een nieuwe broek en een nieuw T-shirt…

Ik begin ook al een beetje te babbelen

Papa en mama zeggen dat ik echt al meer geluidjes begin te maken. Soms laat ik me echt al even horen als ik in de box aan het spelen ben, zodat mama de mobiel nog een keertje op komt winden. Dan kan ik echt al wel een tijdje alleen spelen in de box. Wat ik ook erg leuk vind is om hele gesprekken te voeren als ik op het aankleedkussen lig. Gezellig eventjes alle aandacht van papa en mama.

Spelen met papa en mama

Nu ik echt al wat meer interactie met de omgeving kan maken, kunnen papa en mama ook steeds meer spelletjes met mij doen. Mama zingt graag liedjes met me, terwijl papa graag voorleest. Op 2 maart, nadat ik met papa onder de douche ben gegaan, lag ik lekker in mijn bedje, terwijl papa een boekje heeft voorgelezen. Samen hebben we dan veel lol, waarbij hij eerst het verhaaltje leest en we dan samen naar de plaatjes kijken. Natuurlijk staat dit ook op de foto… Mama vind het leuk om zelf verhaaltjes te verzinnen, het liefst met ons in de hoofdrol. Laatst lagen we samen in het grote bed en waren we aan dromen hoe groot ik zou groeien. Dan word ik een hele goede basketbalster en ga ik in Amerika bij de Sacramento Monarchs spelen. Kunnen papa en mama lekker bij mij op vakantie komen (en dromen over wonen in San Francisco).

Mijn eerste team

Ik heb mijn eerste basketballteam trouwens al gevonden: MU-16 van Almonte in Eindhoven! Dit is het team waar papa en Margreet training aan geven en waar twaalf leuke meiden in zitten. Op zaterdag 1 maart hebben we daar een soort kraamborrel gehad. Eerst hadden ze een wedstrijd tegen Initial High Five uit Tilburg, die na alle aanmoedigingen van de ouders en mama mooi werd gewonnen. Daarna mocht ik met al die stoere meiden op de foto, bij papa op de arm. En vervolgens natuurlijk nog even wat drinken: Papa en mama waren erg creatief geweest want ze hadden speciale ‘Anouk-cakejes’ gebakken. Mama had de cakejes gebakken en met roze dipjes versiert. Papa had ook nog speciale vlaggetjes gemaakt met mijn foto erop. Samen met alle meiden en ouders hebben we toen wat gedronken bij Patrick. Tot onze grote verrassing werden we toen ook nog eens verwend met allerlei mooie cadeautjes. Bedankt hoor meiden! Ik vond het erg leuk om jullie te zien spelen en zal jullie zeker nog vaker aan komen moedigen!

Eerste nachtje zonder papa

Afgelopen week zijn mama en ik voor het eerst ook een nachtje alleen geweest. Papa had cursus en zou al de dag van te voren naar de cursuslocatie toegaan. Mama vond dit toch best wel een beetje spannend. Ik weet ook niet waarom…? Natuurlijk houd ik dan wel een beetje rekening met mama; omdat ik niet wilde dat ze zich zo alleen zou voelen, heb ik haar maar gezelschap gehouden van 04.00 tot 07.00 uur. Ik was toen wakker geworden en kon niet meer slapen. En mama vervolgens dus ook niet meer. Achteraf was het mama allemaal best wel mee gevallen, maar het is gezelliger als papa er wel is.

Naar mama’s werk

Op donderdag 6 maart ben ik nog met mama naar haar werk geweest. Mama blijft voorlopig nog lekker thuis bij mij, maar ze vond het wel erg leuk om mij aan haar collega’s en studenten van de opleiding podotherapie te showen. Het was erg gezellig, maar ook wel een beetje druk. Nadat ik de poli met m’n oogjes open had bekeken, heb ik ze maar snel dicht gedaan… Al slapend ben ik nog veel bewonderd, vooral ook door alle dames van het secretariaat. 

Bezoek en cadeautjes

Ook de afgelopen weken hebben we weer veel bezoek gehad, dat gezellig beschuit met muisjes zijn komen eten. Allemaal weer eg bedankt voor de mooie cadeautjes die jullie voor me mee hebben genomen. De meeste van jullie zijn ook met mij op de foto gegaan. Deze zijn natuurlijk weer terug te vinden op de website. Let met zoeken even op de nieuwe indeling: de foto’s staan voortaan ingedeeld in maanden, zodat het allemaal wat overzichtelijker is. Voor nu staan er dus nieuwe foto’s in de mapjes februari en maart!

Klik HIER om terug te gaan naar het Dagboek

Mijn website is nog lang niet af dus neem regelmatig een kijkje en ontdek de nieuwe ontwikkelingen