www.onslieveheersbeestje.nl

Dagboek - 17 Feb 2008


Anouk picture1

Hiep, hiep, hoera… Inmiddels ben ik al weer een maand oud. Mama vervalt inmiddels al in clichés, want die roept voortdurend: ‘Wat gaat het allemaal toch snel!’ Maar een beetje gelijk heeft ze wel, dus echt tijd om jullie weer eens bij te praten van alle ontwikkelingen.

  Ben ik nou wel of niet zoveel gegroeid?

Iedere dinsdag kan mama mij gaan wegen op het consultatiebureau. Op 5 februari was ik erg goed aangekomen, wel 210 gram in een week. Papa en mama vonden vervolgens in de week daarna dat ik al weer flink gegroeid was. Volgens hen krijg ik een boller koppie en een buikje (is dat nu positief of niet?). Bij het wegen op 12 februari was ik echter maar 50 gram aangekomen. Ik woog op die dag 4360 gram. De mevrouw bij het consultatiebureau heeft gezegd dat dit echter helemaal niet erg is, omdat je met borstvoeding pieken en dalen kunt zien in de groei, waarbij je dan gemiddeld per week 100-150 gram aankomt. Dat gaat dus nog goed…

Wel probeert mama nu erg te compenseren door me nu iedere keer aan twee borsten te laten drinken in plaats van aan één. Maar blijkbaar moest dit dan ook van de mevrouw van het consultatiebureau… De borstvoeding gaat inmiddels wel echt heel erg goed. Ik vind het heerlijk om aan de borst te drinken en bij mama doet het ook helemaal geen pijn meer. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen!

Nog een grapje van mij: altijd leuk om te plassen op het verkeerde moment, bijvoorbeeld als je op de weegschaal van het consultatiebureau ligt. Alles nat… Als je heel goed kijkt, kun je dit zien op de foto…!

  Kraambezoek is op gang gekomen

Inmiddels is de kraamvisite ook echt op gang gekomen en weten steeds meer mensen de weg richting de graspol te vinden. De meeste mensen vinden me echt een hele mooie baby (maar dat kunnen ze natuurlijk ook uit beleefdheid zeggen). Algemene reacties blijven dat ik mijn haartjes en donkerdere huidje van papa heb, terwijl mijn snoetje op mama lijkt. Leuk hoor, van allebei een beetje. Maar ik verander natuurlijk nog volop, dus ik lijk vooral op Anouk!

Papa en mama proberen mij met iedereen op de foto te zetten, en hiervan hebben we natuurlijk ook weer een selectie op de website gezet. Heel eerlijk gezegd hebben we hiervoor geen toestemming gevraagd aan al het bezoek… Als iemand hier problemen mee heeft, laat dit dan zeker weten! Papa zal dan de foto’s van internet halen.!

 Voor het eerst de fles

Omdat het drinken uit de borst nu zo goed gaat, wordt het tijd dat ik ook uit een flesje leer drinken. Op 4 februari heeft papa mij m’n eerste flesje gegeven. Als ik namelijk ook uit de fles kan drinken, kan mama ook eens wat langer de deur uit. Ook dit ging al heel erg goed; ik ben een natuurtalentje lijkt het.

 Vermoeiend?!?

Soms is het allemaal wel even vermoeiend (dit komt alle ouders wellicht bekend voor). Nu papa toch (eindelijk) weer echt aan het werk is, zijn mama en ik overdag gezellig samen. Als mama dan ook wel eens heel erg moe is, kruipen we samen gezellig op de bank. Op dinsdag 5 februari betrapte papa ons daarop en heeft ons snel op de foto gezet…

  Mijn mobiel is favoriet…

Ik begin nu ook echt dingen in de omgeving te ontdekken. Het aller-leukst vind ik het kijken naar de verschillende gezichten en vooral papa is erg interessant. Ook speelgoedjes begin ik te ontdekken. Het leukste tot nu toe vind ik mijn mobiel boven de box: kijken naar de beestjes en het luisteren naar de muziek. Dit is door mama natuurlijk vastgelegd op de foto, maar inmiddels heeft ze ook door hoe ze filmpjes kan maken… Ook dit filmpje kun je bekijken via ‘filmpjes’.

In bed vind ik het leuk om naar mijn olifanten te kijken, en daarna dan lekker in slaap te vallen.

 Met de oma's en opa in bad

Naast dat de oma’s en opa mij alleen maar slapend hebben gezien, kijken ze nu ook al mee met wat ik allemaal nog meer kan en doe. Het mee in bad doen was daarbij een eerstvolgende activiteit. Met oma Corry was het allemaal heel erg gezellig. Met opa en oma ook, maar ik was eigenlijk een beetje moe, dus toen moest ik nogal huilen...

Mama zegt trouwens dat het mijn eigen schuld was dat ik zo moe was... moet ik 's nachts maar gewoon slapen... ;-)

Opa en oma zijn ook al gezellig met mij en mama gaan wandelen.

  Voor het eerst Tommy en Duco mee uitlaten (de honden van tante Mirjam)

Nu het weer wat beter wordt en het zonnetje zich regelmatig laat zien, vinden mama en ik het heerlijk om lekker een stuk te gaan wandelen. Wat is er dan leuker om dit te doen met mijn vriendje Stijn en mama’s vriendin Mirjam. Op donderdag de 7de zijn we daarom lekker met de hondjes Tommy en Duco gaan wandelen. Ik vind het trouwens wel heel erg knap wat Stijn allemaal al kan: de hele weg heeft hij lekker mee gekletst met Mirjam en mama. Hij heeft het zelf al over mij: ‘Baby Anouk slapen’.

  Slapen, wanneer doe je dat nou eigenlijk?

Al eerder vertelde ik dat ik nu toch weleens ’s nacht wat minder goed slaap. Blijkbaar snap ik toch nog niet altijd helemaal wat de bedoeling is, want als ik dan in bad ga liggen slapen (net als Mirjam mij nog wat verder komt bewonderen), is het ook weer niet goed. Maar ik leer het nog wel eens hoor!

Oh trouwens, als ik het nu echt heel erg moeilijk vind om te gaan slapen, lig ik het liefst in mijn nieuwe draagzak (lekker dicht bij papa of mama). Dit was wel een heel erg goede tip van buurvrouw Ilona

 Mijn eerste basketball-toernooi!

Op zondag 10 februari (ik ben dan al 3-en-een-halve week oud) wordt het hoog tijd dat ik naar m’n eerste basketballtoernooi ben gaan kijken. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Helaas heb ik het niet helemaal bewust meegekregen (ik dacht namelijk dat dit weer een goed moment was om te slapen), maar het was erg gezellig. Papa’s vrienden vonden het wel erg jammer dat hij zijn basketball-spullen niet meegenomen had, want dan had hij nog mee een balletje kunnen gooien. Maar goed, het was eigenlijk al erg bijzonder dat papa zich had laten zien. Deze vrienden hebben namelijk al eerder een nieuw werkwoord bedacht: Mitchen.

betekenis van Mitchen (volgens mij) = verstek laten gaan bij gezellige activiteiten met vrienden, vaak basketball-gerelateerd. Ook het niet beantwoorden van telefoontjes, mails en SMS-jes kan hier onder vallen

Ook nog belangrijk: na de wedstrijd moet er natuurlijk ook nog even wat gedronken worden. Hoe opvallend: met mama heb ik naar het basketball gekeken en met papa heb ik aan de bar gehangen... ;-)

 Met papa in het grote bad

Naast m’n eerste basketballactiviteit ben ik zondag ook voor het eerst met papa in het grote bad geweest. Heerlijk, samen met papa ontspannen in het lekker warme water!

  Voor het eerst alleen met mama op stap

Op woensdag ben ik voor het eerst ergens op bezoek gegaan. Samen met mama ben ik naar tante Claudia en ome Wilco geweest. Mama vond het best wel spannend, zo zonder papa, want nu moest ze zelf overal aan denken. En met mij op stap gaan, brengt een hele organisatie met zich mee; het lijkt wel een complete verhuizing. Het was wel erg gezellig. Ik heb me alleen niet zo netjes gedragen door tante Claudia te verrassen met een flinke plas tijdens het verwisselen van m’n luier. Sorry tante Claudia!

  Lachen is helemaal niet zo gemakkelijk hoor…

Ik begin al steeds meer te lachen. Ook al gaat dit nog niet helemaal bewust, papa en mama zijn er verliefd op. Het lastige is dat met name mama die glimlach natuurlijk op de foto wil hebben. Dus al dagen rennen zowel papa als mama naar de camera zodra een lachje gesignaleerd wordt. Ik stop dan natuurlijk gewoon met lachen…

Op mijn eerste valentijnsdag heb ik toch een beetje toegegeven… het is nog niet mijn meest uitbundige lach, maar het lijkt er op.

Klik HIER om terug te gaan naar het Dagboek

Mijn website is nog lang niet af dus neem regelmatig een kijkje en ontdek de nieuwe ontwikkelingen